Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekZellerkrémleves burgonyával és baconnel

Zellerkrémleves burgonyával és baconnel

SteelCRAFT serpenyők - kép

Hozzávalók:

  • 350 g megtisztított zeller
  • 300 g megtisztított burgonya
  • 200 g megtisztított szárzeller
  • 2 hagyma
  • 2 l zöldségleves alaplé
  • 40 ml olaj
  • 40 g vaj
  • só és bors
  • kockára vágott, előre megfőzött burgonya 
  • kockára vágott, ropogósra pirított szalonna 
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd az olajon és a vajon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Hozzáöntjük az alaplevet, és puhára főzzük, majd simára turmixoljuk. A levest előre megfőzött burgonyakockákkal és serpenyőben ropogósra pirított baconnel tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel. 

Ezekre szükséged lesz:

ShopSys