Zellerkrémleves burgonyával és baconnel

Hozzávalók:
- 350 g megtisztított zeller
- 300 g megtisztított burgonya
- 200 g megtisztított szárzeller
- 2 hagyma
- 2 l zöldségleves alaplé
- 40 ml olaj
- 40 g vaj
- só és bors
- kockára vágott, előre megfőzött burgonya
- kockára vágott, ropogósra pirított szalonna
- petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése:
A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd az olajon és a vajon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk. Hozzáöntjük az alaplevet, és puhára főzzük, majd simára turmixoljuk. A levest előre megfőzött burgonyakockákkal és serpenyőben ropogósra pirított baconnel tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Ezekre szükséged lesz:
0











