info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Utopenec – pácolt krinolin

A cseh kocsmák egyik népszerű sörkorcsolyája a hagymás, ecetes páclében eltett krinolin, azaz az utopenec. Otthon is könnyen elkészítheted! Az alapja a minőségi húsáru és a páclé helyes fűszerezése. A többiről már mindenki saját ízlése dönt. Az utopenecet általában hagymával teszik el.  Emellé kerülhet más zöldség is, például paprika, pepperóni, uborka vagy káposzta. A pikáns ízt mustárral vagy Worchester-szósszal fokozhatjuk. Nagyobb mennyiségű utopenec pácolására a legjobb a csatos befőttesüveg.
Befőttes üvegek - kép
De ha kezdésként egy kisebb adaggal kísérleteznél, szerezz be egy praktikus készletet olajban eltett sajtokhoz, amelyben krinolint is pácolhatsz. És végül a legfontosabb: mennyi ideig kell pácolni az utopenecet? Szerintünk egy hétig. Így tökéletes lesz! Mutatjuk a receptet is, hogy kipróbálhasd. 
TESCOMA DELLA CASA Hermelin sajt befőző készlet - kép

Készíts elő:

  • 2 kg krinolint
  • 800 g hagymát
  • 0,75 l vizet
  • 0,5 l 5%-os ecetet
  • egy csipet sót
  • 2 ek. kristálycukrot
  • 16 szem szegfűborsot
  • 16 szem borsot
  • 8 pepperóni paprikát

Elkészítés:

A hagymát karikázzuk fel, a krinolinokat hosszában negyedeljük fel, és felváltva rétegezzük őket a befőttesüvegbe. A vizet forraljuk kb. 10 percig az ecettel, a cukorral és a pepperónikkal, majd hűtsük ki, és ezzel a páccal öntsük fel a hagymás krinolint. Lehetőleg 1 hétig pihentessük, de már a kétnapos utopenec is fogyasztható.

Ezekre lesz szükséged: