Szedres cupcake

Hozzávalók:
A tésztához:- 2 tojás
- 200 g porcukor
- 160 ml napraforgóolaj
- 250 ml tej
- 300 g finomliszt
- 1 sütőpor süteményekhez
- 2 evőkanál kakaó
- 2 marék friss szeder a díszítéshez
- 250 ml 30%-os habtejszín
- 170 g mascarpone
- szederöntet vagy szederdzsem
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőformát papír sütőformákkal kibéleljük. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a folyékony alaphoz adjuk, és sima a tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formákba töltjük, és 10–12 percig sütjük.
A kihűlt cupcake-eket habzsák segítségével a krémmel díszítjük. A krémet úgy készítjük el, hogy a tejszínt, a mascarponét és a szederöntetet simára keverjük. Végül néhány szem friss szederrel díszítjük.
EGY TIPP:
A kihűlt cupcake-eket habzsák segítségével a krémmel díszítjük. A krémet úgy készítjük el, hogy a tejszínt, a mascarponét és a szederöntetet simára keverjük. Végül néhány szem friss szederrel díszítjük.
EGY TIPP:
A házi szederöntetet úgy készítjük, hogy kb. 300 g szedret (2 kis doboz) 2 evőkanál vízzel és ízlés szerinti cukorral összefőzünk, majd átpasszírozzuk egy szitán.
Ezek az eszközök jól jönnek hozzá:
0











