Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőformát papír sütőformákkal kibéleljük. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a folyékony alaphoz adjuk, és sima a tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formákba töltjük, és 10–12 percig sütjük.
A kihűlt cupcake-eket habzsák segítségével a krémmel díszítjük. A krémet úgy készítjük el, hogy a tejszínt, a mascarponét és a szederöntetet simára keverjük. Végül néhány szem friss szederrel díszítjük.
EGY TIPP:
A házi szederöntetet úgy készítjük, hogy kb. 300 g szedret (2 kis doboz) 2 evőkanál vízzel és ízlés szerinti cukorral összefőzünk, majd átpasszírozzuk egy szitán.