info text

Szedres cupcake

DELÍCIA muffinpapír ø 6,0 cm, 100 db, fehér - kép

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 2 tojás
  • 200 g porcukor 
  • 160 ml napraforgóolaj 
  • 250 ml tej 
  • 300 g finomliszt 
  • 1 sütőpor süteményekhez 
  • 2 evőkanál kakaó 
  • 2 marék friss szeder a díszítéshez
A krémhez:
  • 250 ml 30%-os habtejszín
  • 170 g mascarpone
  • szederöntet vagy szederdzsem

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőformát papír sütőformákkal kibéleljük. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a folyékony alaphoz adjuk, és sima a tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formákba töltjük, és 10–12 percig sütjük.

A kihűlt cupcake-eket habzsák segítségével a krémmel díszítjük. A krémet úgy készítjük el, hogy a tejszínt, a mascarponét és a szederöntetet simára keverjük. Végül néhány szem friss szederrel díszítjük.

EGY TIPP:
A házi szederöntetet úgy készítjük, hogy kb. 300 g szedret (2 kis doboz) 2 evőkanál vízzel és ízlés szerinti cukorral összefőzünk, majd átpasszírozzuk egy szitán. 

Ezek az eszközök jól jönnek hozzá: