Szedres cobbler

Hozzávalók:
- 250 g friss szeder
- 1 őszibarack
- 80 g puha vaj
- 125 g kristálycukor
- 180 g finomliszt
- 12 g sütőpor
- 125 ml tej
- 1 fahéjas cukor
- egy csipet só
- olajspray a sütőtál kikenéséhez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A GrandCHEF sütőtálat befújjuk sütőformákba szánt DELÍCIA olajjal, majd megszórjuk rétesliszttel. Félretesszük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a sót, és fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd mindent simára keverünk. A masszát a sütőtálba simítjuk, a tetején elrendezzük a szedret és a feldarabolt őszibarackot, megszórjuk fahéjas cukorral, és sütőbe tesszük. Körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
TIPP: Melegen tálaljuk egy gombóc vanília- vagy szederfagylalttal.
TIPP: Melegen tálaljuk egy gombóc vanília- vagy szederfagylalttal.
Ezek az eszközök jól jönnek hozzá:
0













