Kép az értesítési sávon

Szedres cobbler

GrandCHEF sütőtál - kép

Hozzávalók:

  • 250 g friss szeder
  • 1 őszibarack
  • 80 g puha vaj
  • 125 g kristálycukor
  • 180 g finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 125 ml tej
  • 1 fahéjas cukor
  • egy csipet só
  • olajspray a sütőtál kikenéséhez

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A GrandCHEF sütőtálat befújjuk sütőformákba szánt DELÍCIA olajjal, majd megszórjuk rétesliszttel. Félretesszük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a sót, és fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd mindent simára keverünk. A masszát a sütőtálba simítjuk, a tetején elrendezzük a szedret és a feldarabolt őszibarackot, megszórjuk fahéjas cukorral, és sütőbe tesszük. Körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

TIPP: Melegen tálaljuk egy gombóc vanília- vagy szederfagylalttal.

Ezek az eszközök jól jönnek hozzá: