Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, a húsát pedig nagyobb darabokra vágjuk.
Tepsire tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 °C-on puhára sütjük.
A megpuhult tököt beletesszük a
levesfőzőbe. Egy
fazékban felhevítjük a kókuszolajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a többi fűszert (a fahéj kivételével), és röviden megpirítjuk, majd az egészet a sütőtökhöz adjuk. Felöntjük az alaplével, és elindítjuk a
krémleves programot.
5 perccel a program vége előtt hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot, a lime levét és a fahéjat. A levest sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor csilivel, pirított tökmaggal, szárított kókuszchipsszel és friss korianderrel díszítjük.