Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekSütőtökleves levesfőzőből

Sütőtökleves levesfőzőből

PRESIDENT levesfőző mixerrel 1,75 l - kép

Hozzávalók:

  • 600 g sült sütőtök
  • 500 ml zöldségleves alaplé
  • 3 dl kókusztej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 lime
  • 1/2 evőkanál vörös currypaszta
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál édesköménymag
  • egy csipet fahéj
  • pirított tökmag
  • csili ízlés szerint
  • szárított kókuszchips a díszítéshez
  • friss koriander

Elkészítése:

A sütőtököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, a húsát pedig nagyobb darabokra vágjuk. Tepsire tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 °C-on puhára sütjük.

A megpuhult tököt beletesszük a levesfőzőbe. Egy fazékban felhevítjük a kókuszolajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a többi fűszert (a fahéj kivételével), és röviden megpirítjuk, majd az egészet a sütőtökhöz adjuk. Felöntjük az alaplével, és elindítjuk a krémleves programot.

5 perccel a program vége előtt hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot, a lime levét és a fahéjat. A levest sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor csilivel, pirított tökmaggal, szárított kókuszchipsszel és friss korianderrel díszítjük.

Sütőtökleves erőfeszítés nélkül:

ShopSys