Sütőtökleves levesfőzőből

Hozzávalók:
- 600 g sült sütőtök
- 500 ml zöldségleves alaplé
- 3 dl kókusztej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 hagyma
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 lime
- 1/2 evőkanál vörös currypaszta
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1/2 teáskanál édesköménymag
- egy csipet fahéj
- pirított tökmag
- csili ízlés szerint
- szárított kókuszchips a díszítéshez
- friss koriander
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, a húsát pedig nagyobb darabokra vágjuk. Tepsire tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 °C-on puhára sütjük.
A megpuhult tököt beletesszük a levesfőzőbe. Egy fazékban felhevítjük a kókuszolajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a többi fűszert (a fahéj kivételével), és röviden megpirítjuk, majd az egészet a sütőtökhöz adjuk. Felöntjük az alaplével, és elindítjuk a krémleves programot.
5 perccel a program vége előtt hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot, a lime levét és a fahéjat. A levest sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor csilivel, pirított tökmaggal, szárított kókuszchipsszel és friss korianderrel díszítjük.
A megpuhult tököt beletesszük a levesfőzőbe. Egy fazékban felhevítjük a kókuszolajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a többi fűszert (a fahéj kivételével), és röviden megpirítjuk, majd az egészet a sütőtökhöz adjuk. Felöntjük az alaplével, és elindítjuk a krémleves programot.
5 perccel a program vége előtt hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot, a lime levét és a fahéjat. A levest sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor csilivel, pirított tökmaggal, szárított kókuszchipsszel és friss korianderrel díszítjük.
Sütőtökleves erőfeszítés nélkül:
0











