Sült tészta karfiollal és brokkolival

Hozzávalók:
- 960 ml tej
- 300 g makaróni
- 300 g főtt brokkoli
- 300 g főtt karfiol
- 200 g cheddar vagy gouda sajt
- 80 g vaj
- 50 g finomliszt
- só
- fehérbors
- szerecsendió
Elkészítés:
A vajból és lisztből készíts rántást, melyet önts fel meleg tejjel, és állandó keverés mellett forrald fel. Nagyjából 10 percig főzd, majd add hozzá a reszelt sajtot, és keverd simává. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. A mártást keverd össze a főtt makaróni tésztával, karfiollal és brokkolival, melyeket apró darabokra szedtél, majd az egészet egyenletesen terítsd el egy sütőtálban, és süsd nagyjából 10 percig aranybarnára, 200 °C -on.
0










