Souvlaki tzatzikivel

Hozzávalók:
- 600 g csirkemell
- 150 g görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 evőkanál cukor
- szárított oregánó ízlés szerint
- friss rozmaring ízlés szerint
- só, bors
- olívaolaj a sütéshez
- kígyóuborka
- 100 g görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- friss kapor
- só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet egyforma darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a cukorral, sóval, borssal, a reszelt citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, az oregánóval és a rozmaringgal. Ízlés szerint hozzáadhatjuk a citrom levét is. Belerakjuk a húst, alaposan összeforgatjuk, majd kb. 3 órára a hűtőbe tesszük pácolódni. Ezután nyársakra húzzuk a húst, és grillen vagy serpenyőben minden oldalát aranyszínűre sütjük.
Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, megsózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Ezután kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és a joghurtot.
Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, megsózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Ezután kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és a joghurtot.
Az elkészítésben a segítségedre lesznek:
0













