Paella tenger gyümölcseivel

Hozzávalók:
- 200 g arborio rizs
- 200 g chorizo kolbász
- 200 g csirkemell
- 200 ml fehérbor
- 2 l tyúkhúsleves alaplé
- 40 ml olívaolaj
- 30 g őrölt pirospaprika
- 50 g paradicsompüré
- 8 nagy garnélarák
- 8 tintahalkarika
- 8 kagyló
- 8 mini polip
- 5 nagy paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 zöld paprika
- 3 citrom cikkekre vágva
- sáfrány
- friss petrezselyem
Elkészítése:
Egy mély serpenyőben olajon megpirítjuk a karikára vágott chorizót és a kockázott csirkemellet. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, hagymát és zöld paprikát, majd üvegesre pároljuk. Ezután sorban belekeverjük az őrölt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a bort és a rizst. Hozzáadjuk a sáfrányt és a meleg alaplé egy részét, annyit, hogy a rizst teljesen ellepje a folyadék. Alaposan összekeverjük, majd főzés közben fokozatosan hozzáöntjük a maradék alaplevet. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A főzés vége felé hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és további 8–10 percig főzzük. A kész paellát a serpenyőben tálaljuk, megszórva friss petrezselyemmel, citromszeletekkel körberakva.
0









