KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokPaella tenger gyümölcseivel

Paella tenger gyümölcseivel

BORDEAUX mélyserpenyő fedővel ø 28 cm - kép

Hozzávalók:

  • 200 g arborio rizs
  • 200 g chorizo kolbász
  • 200 g csirkemell 
  • 200 ml fehérbor
  • 2 l tyúkhúsleves alaplé
  • 40 ml olívaolaj
  • 30 g őrölt pirospaprika
  • 50 g paradicsompüré
  • 8 nagy garnélarák
  • 8 tintahalkarika
  • 8 kagyló 
  • 8 mini polip
  • 5 nagy paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 zöld paprika
  • 3 citrom cikkekre vágva
  • sáfrány
  • friss petrezselyem

Elkészítése:

Egy mély serpenyőben olajon megpirítjuk a karikára vágott chorizót és a kockázott csirkemellet. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, hagymát és zöld paprikát, majd üvegesre pároljuk. Ezután sorban belekeverjük az őrölt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a bort és a rizst. Hozzáadjuk a sáfrányt és a meleg alaplé egy részét, annyit, hogy a rizst teljesen ellepje a folyadék. Alaposan összekeverjük, majd főzés közben fokozatosan hozzáöntjük a maradék alaplevet. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A főzés vége felé hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és további 8–10 percig főzzük. A kész paellát a serpenyőben tálaljuk, megszórva friss petrezselyemmel, citromszeletekkel körberakva.