Elkészítése:
Egy mély serpenyőben olajon megpirítjuk a karikára vágott chorizót és a kockázott csirkemellet. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, hagymát és zöld paprikát, majd üvegesre pároljuk. Ezután sorban belekeverjük az őrölt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a bort és a rizst. Hozzáadjuk a sáfrányt és a meleg alaplé egy részét, annyit, hogy a rizst teljesen ellepje a folyadék. Alaposan összekeverjük, majd főzés közben fokozatosan hozzáöntjük a maradék alaplevet. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A főzés vége felé hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és további 8–10 percig főzzük. A kész paellát a serpenyőben tálaljuk, megszórva friss petrezselyemmel, citromszeletekkel körberakva.