Nyári saláta szederrel

Hozzávalók:
- salátakeverék és friss csírák
- lágy kecskesajt
- pekándió
- friss szeder
- lilahagyma
A szedres öntethez:
- 50 ml kipasszírozott szederlé
- 50 ml olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál méz
- egy csipet szárított kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
Egy tálban először elkészítjük a szedres öntetet: összekeverjük az összes folyékony hozzávalót a fűszerekkel, és addig keverjük, amíg teljesen egynemű lesz. A salátakeveréket és a csírákat megmossuk, tányérokra halmozzuk, majd rápakoljuk a kecskesajt szeleteket, megszórjuk pekándióval és friss szederrel, végül lilahagymaszeletekkel díszítjük. A salátát a végén meglocsoljuk a kész öntettel.
Az elkészítésben a segítségedre lesznek:
0











