Kép az értesítési sávon

Nyári saláta szederrel

Talíře a misky FRESCO - obrázek

Hozzávalók:

  • salátakeverék és friss csírák
  • lágy kecskesajt
  • pekándió
  • friss szeder
  • lilahagyma

A szedres öntethez:
  • 50 ml kipasszírozott szederlé
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • egy csipet szárított kakukkfű
  • só, bors     

Elkészítése:

Egy tálban először elkészítjük a szedres öntetet: összekeverjük az összes folyékony hozzávalót a fűszerekkel, és addig keverjük, amíg teljesen egynemű lesz. A salátakeveréket és a csírákat megmossuk, tányérokra halmozzuk, majd rápakoljuk a kecskesajt szeleteket, megszórjuk pekándióval és friss szederrel, végül lilahagymaszeletekkel díszítjük. A salátát a végén meglocsoljuk a kész öntettel.

Az elkészítésben a segítségedre lesznek: