Elkészítése:
Először elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd hozzáöntjük a meleg tejet, és habverővel simára keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük. Ha elkészült, levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, és félretesszük. A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd a paradicsompürét is belekeverjük, és tovább pirítjuk. Felöntjük a borral, az alaplével és a passatával, hozzáadjuk az aprított kakukkfüvet, a fahéjat, sót, borsot, a cukrot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A padlizsánt és a meghámozott burgonyát vékonyra szeleteljük. A padlizsánt besózzuk, papírtörlőn hagyjuk levet ereszteni, majd letöröljük, és olajon mindkét oldalát megsütjük. Ezután újra lecsepegtetjük papírtörlőn. A sütőtálba rétegezzük a burgonyát, a padlizsánt, a húst, a besamelt és az aprított petrezselymet. Összesen két réteget készítünk, a tetejére besamel kerül. Megszórjuk fetával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.