info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Mini pavlova lemon curddel

Mini pavlova lemon curddel - kép

Hozzávalók:

 
A habcsókhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
Verd a tojásfehérjét a cukorral legalább 10 percig, amíg a habverővel csúcsokat tudsz formázni a tojáshabból. Szedd a habot csőrös habzsákba. Tedd a sablont egy tepsire, terítsd le sütőpapírral, és ezen formázz habcsókokat. Vedd ki a sablont, és 90°-ra előmelegített sütőben 2 órán át szárítsd a habcsókokat.
 
A krémhez:
  • 250 ml 40%-os tejszín
  • 250 g krémes tehéntúró (kb. 3-9% közti zsírtartalom)
 Verd habbá a tejszínt, majd forgasd bele a krémes túrót. Ezt a krémet habzsákból nyomd a kész habcsókokra.
 
A lemon curdhöz (citromos öntet):
  • 330 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 citrom leve és héja
Egy gőzfürdőbe helyezett tálkába tedd bele a vajat, a cukrot és a jól megmosott citromok levét és héját. Keverd, amíg a krém egynemű lesz. Egy másik tálban verd habosra az egész tojásokat és a tojássárgáját. A cukros-citromos vajat vedd ki a gőzfürdőből, és gyorsan keverd bele a tojáshabot. Tedd vissza a gőzfürdőbe, és 8-10 percig folyamatosan, alaposan kevergesd. Ezután tedd félre, és még kis ideig kevergesd. Töltsd befőttesüvegbe, és tárold a hűtőben. A krémmel díszített pavlovákra kiskanállal szedhetsz a lemon curdből.