Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokMézes ponty bécsi burgonyasalátával

Mézes ponty bécsi burgonyasalátával

CLASSIC evőeszközkészlet, 24 db-os - kép

Hozzávalók:

a mézes pontyfiléhez:
  • 8 pontyfilé
  • 80 g vaj
  • 8 evőkanál méz
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál worcester szósz
  • 80 g dió
  • só, bors
a bécsi burgonyasalátához:
  • 1 kg salátának való burgonya
  • 1 lilahagyma
  • 4 kis csemegeuborka
  • 1 evőkanál szemcsés mustár
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál uborkalé
  • simalevelű petrezselyem

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, majd megsózzuk és borsozzuk. A megolvadt vajat összekeverjük a mézzel, a mustárral és a worcesterrel. A keveréket a halba dörzsöljük, majd a szeleteket a vajjal kikent tepsibe tesszük. Megszórjuk az apróra vágott dióval, meglocsoljuk a maradék vajas öntettel, és lefedjük alufóliával. Kb. 20 perc sütés után levesszük a fóliát, egy kevés vízzel alálocsolunk, és aranyszínűre sütjük.

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk, ugyanígy a lilahagymát is. Egy tálban mindent összekeverünk, és fokozatosan ízesítjük olajjal, mustárral, sóval és borssal. Ízlés szerint adunk hozzá uborkalevet, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. 
 

Amire szükséged lesz:

ShopSys