Mézes ponty bécsi burgonyasalátával

Hozzávalók:
a mézes pontyfiléhez:- 8 pontyfilé
- 80 g vaj
- 8 evőkanál méz
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál worcester szósz
- 80 g dió
- só, bors
- 1 kg salátának való burgonya
- 1 lilahagyma
- 4 kis csemegeuborka
- 1 evőkanál szemcsés mustár
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál uborkalé
- simalevelű petrezselyem
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, majd megsózzuk és borsozzuk. A megolvadt vajat összekeverjük a mézzel, a mustárral és a worcesterrel. A keveréket a halba dörzsöljük, majd a szeleteket a vajjal kikent tepsibe tesszük. Megszórjuk az apróra vágott dióval, meglocsoljuk a maradék vajas öntettel, és lefedjük alufóliával. Kb. 20 perc sütés után levesszük a fóliát, egy kevés vízzel alálocsolunk, és aranyszínűre sütjük.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk, ugyanígy a lilahagymát is. Egy tálban mindent összekeverünk, és fokozatosan ízesítjük olajjal, mustárral, sóval és borssal. Ízlés szerint adunk hozzá uborkalevet, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk, ugyanígy a lilahagymát is. Egy tálban mindent összekeverünk, és fokozatosan ízesítjük olajjal, mustárral, sóval és borssal. Ízlés szerint adunk hozzá uborkalevet, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Amire szükséged lesz:
0











