Elkészítése:
A sütőformát kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat robotgéppel elkezdjük felverni, 2 perc után hozzáadjuk a cukrot, és további 3 percig habosítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és még néhány percig folytatjuk a felverést. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Végül az olvasztott vajban elkeverjük a citromhéjat és a mákot, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A masszát a formába öntjük, és kb. 50 percig sütjük. Miután kihűlt, krémmel díszítjük, amit úgy készítünk el, hogy a jól behűtött mascarponét, tejszínt és cukrot kemény krémmé verjük, majd belekeverjük a szintén kihűlt szederpürét. A süteményt a tetején szederrel díszítjük.
A szederpüré elkészítése:
A szedret kevés cukorral és 2 evőkanál vízzel kis lábasban felfőzzük, amíg pépes lesz. Átpasszírozzuk egy szűrő, majd hagyjuk kihűlni.
TIPP: Ha intenzívebb szedres ízre és színre vágysz, használj több pürét, például egy egész evőkanállal.