Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokMagyaros borsos tokány

Magyaros borsos tokány

BORDEAUX edények - kép

Erre lesz szükséged:

  • 1200 g marhacomb
  • 400 g konzervparadicsom
  • 300 ml száraz fehérbor
  • 140 g paradicsompüré
  • 60 g sertészsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint
A hagymát zsíron aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott, sózott, borsozott húst, és minden oldalán alaposan megpirítjuk. Felöntjük a borral, és alacsony hőfokon félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a konzervparadicsomot és a zúzott fokhagymát, majd az egészet puhára főzzük. Az ételnek sűrű mártása kell legyen, amit a folyadék elfőzésével érünk el. A valódi tokányba nem kerül paprika, de ha magyarosan akarjuk, szórjuk meg csípős vagy édesnemes kalocsai fűszerpaprikával.

Ezek jól fognak jönni hozzá:

ShopSys