Erre lesz szükséged:
- 1200 g marhacomb
- 400 g konzervparadicsom
- 300 ml száraz fehérbor
- 140 g paradicsompüré
- 60 g sertészsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
A hagymát zsíron aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott, sózott, borsozott húst, és minden oldalán alaposan megpirítjuk. Felöntjük a borral, és alacsony hőfokon félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a konzervparadicsomot és a zúzott fokhagymát, majd az egészet puhára főzzük. Az ételnek sűrű mártása kell legyen, amit a folyadék elfőzésével érünk el. A valódi tokányba nem kerül paprika, de ha magyarosan akarjuk, szórjuk meg csípős vagy édesnemes kalocsai fűszerpaprikával.