info text

Lencsefőzelék

ReceptekHúsok
2025. 04. 28.
FEELWOOD ovális tálaló- és vágódeszka - kép

Hozzávalók:

  • 250 g zöld lencse
  • 2 sárgarépa kockákra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1 közepes hagyma
  • olívaolaj
  • finomra vágott fokhagyma, ízlés szerint
  • só, bors
  • ecet ízlés szerint
A rántáshoz:
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj

Elkészítése:

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. Beleöntjük a lencsét, majd háromszoros mennyiségű vizet adunk hozzá. 20 percig főzzük. Rántással sűrítjük, majd rövid ideig tovább főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük.
Egy tipp: Tálaljuk sült kolbásszal, uborkával, sült hagymával vagy különféle módon elkészített tojással.
 

Az elkészítésben segítségedre lesznek: