Lencsefőzelék

Hozzávalók:
- 250 g zöld lencse
- 2 sárgarépa kockákra vágva
- 2 babérlevél
- 1 közepes hagyma
- olívaolaj
- finomra vágott fokhagyma, ízlés szerint
- só, bors
- ecet ízlés szerint
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. Beleöntjük a lencsét, majd háromszoros mennyiségű vizet adunk hozzá. 20 percig főzzük. Rántással sűrítjük, majd rövid ideig tovább főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük.
Egy tipp: Tálaljuk sült kolbásszal, uborkával, sült hagymával vagy különféle módon elkészített tojással.
Egy tipp: Tálaljuk sült kolbásszal, uborkával, sült hagymával vagy különféle módon elkészített tojással.
Az elkészítésben segítségedre lesznek:
0











