info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokLemon posset – egy frissítő desszert nyári gyümölcsökkel

Lemon posset – egy frissítő desszert nyári gyümölcsökkel

myDRINK Style pohár 350 ml, 6 db - kép
Lemon posset:
  • 600 ml 30%-os tejszín
  • 200 g kristálycukor
  • 3 citrom reszelt héja
  • 80 ml citromlé
  • 80 g keksz
  • cseresznyelikőr ízlés szerint

Cseresznyekrém:
  • 150 ml cseresznyelé
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml 30%-os tejszín
A kekszet kisebb darabokra törjük, meglocsoljuk cseresznyelikőrrel, a poharak aljába tesszük, majd félretesszük. A tejszínt a cukorral és a citromhéjjal lassú forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Hagyjuk kissé kihűlni. Hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük, majd a kekszrétegre öntjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. A krémhez a cseresznyelét a cukorral sűrű sziruppá főzzük. A mascarponét és a tejszínt habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt cseresznyeszirupot. Ezt is hűtőbe tesszük. A jól lehűtött, részben megdermedt lemon posset tetejére habzsák segítségével rányomjuk a cseresznyehabot.

TIPP: Tálalás előtt díszíthetjük csokoládéforgáccsal vagy friss gyümölcsökkel.

Az elkészítésben segítségedre lesznek: