Kezdőlap/TESCOMA Blog/Receptek/Édes finomságok/Lemon posset – egy frissítő desszert nyári gyümölcsökkel
Lemon posset – egy frissítő desszert nyári gyümölcsökkel

Lemon posset:
Cseresznyekrém:
- 600 ml 30%-os tejszín
- 200 g kristálycukor
- 3 citrom reszelt héja
- 80 ml citromlé
- 80 g keksz
- cseresznyelikőr ízlés szerint
Cseresznyekrém:
- 150 ml cseresznyelé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 150 g mascarpone
- 150 ml 30%-os tejszín
A kekszet kisebb darabokra törjük, meglocsoljuk cseresznyelikőrrel, a poharak aljába tesszük, majd félretesszük. A tejszínt a cukorral és a citromhéjjal lassú forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Hagyjuk kissé kihűlni. Hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük, majd a kekszrétegre öntjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. A krémhez a cseresznyelét a cukorral sűrű sziruppá főzzük. A mascarponét és a tejszínt habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt cseresznyeszirupot. Ezt is hűtőbe tesszük. A jól lehűtött, részben megdermedt lemon posset tetejére habzsák segítségével rányomjuk a cseresznyehabot.
TIPP: Tálalás előtt díszíthetjük csokoládéforgáccsal vagy friss gyümölcsökkel.
TIPP: Tálalás előtt díszíthetjük csokoládéforgáccsal vagy friss gyümölcsökkel.
Az elkészítésben segítségedre lesznek:
0











