A kekszet kisebb darabokra törjük, meglocsoljuk cseresznyelikőrrel, a poharak aljába tesszük, majd félretesszük. A tejszínt a cukorral és a citromhéjjal lassú forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Hagyjuk kissé kihűlni. Hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük, majd a kekszrétegre öntjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. A krémhez a cseresznyelét a cukorral sűrű sziruppá főzzük. A mascarponét és a tejszínt habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt cseresznyeszirupot. Ezt is hűtőbe tesszük. A jól lehűtött, részben megdermedt lemon posset tetejére habzsák segítségével rányomjuk a cseresznyehabot.
TIPP: Tálalás előtt díszíthetjük csokoládéforgáccsal vagy friss gyümölcsökkel.