Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekKarácsonyi pontyhalászlé a PRESIDENT elektromos kuktában

Karácsonyi pontyhalászlé a PRESIDENT elektromos kuktában

PRESIDENT elektromos kukta 5,5 l, multifunkciós - kép

Hozzávalók:

  • pontyfej, gerinc, ikra és tej
  • 2 l víz
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 50 g zeller
  • 10 szem egész fekete bors
  • 8 szem szegfűbors
  • 3 babérlevél
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld vagy metélőhagyma
  • 1 hagyma
  • só, bors
  • kruton a tálaláshoz

Elkészítése:

A hal fejéről eltávolítjuk a kopoltyúkat és a szemeket, majd alaposan átöblítjük. A fejet és a gerincet a multifunkciós kuktába tesszük, hozzáadjuk a zöldségek felét, az összes fűszert, majd felöntjük vízzel. Beállítjuk a LEVES programot.

Amikor a levesalap elkészült, leszűrjük, a hal húsát lefejtjük a csontról és félretesszük. A kuktát szárazra töröljük, beleteszünk 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál olajat, elindítjuk a PIRÍTÁS (FRY) programot. Beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd megszórjuk liszttel és világos rántást készítünk. Felöntjük a leszűrt halalaplével, és kb. 15 percig főzzük, továbbra is FRY programon.

Közben egy kisebb lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük az ikrát és a tejet – kb. 10–15 percig, majd leszűrjük. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk a kis kockákra vágott maradék zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A kész levest a kuktában ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor a tányérba kanalazunk a levesből, teszünk bele pirított zöldséget, a pontyhúst, valamint az ikrát és tejet. Krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával megszórva kínáljuk.

Meríts ihletet a főzéshez:

ShopSys