Karácsonyi pontyhalászlé a PRESIDENT elektromos kuktában

Hozzávalók:
- pontyfej, gerinc, ikra és tej
- 2 l víz
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 50 g zeller
- 10 szem egész fekete bors
- 8 szem szegfűbors
- 3 babérlevél
- 3 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld vagy metélőhagyma
- 1 hagyma
- só, bors
- kruton a tálaláshoz
Elkészítése:
A hal fejéről eltávolítjuk a kopoltyúkat és a szemeket, majd alaposan átöblítjük. A fejet és a gerincet a multifunkciós kuktába tesszük, hozzáadjuk a zöldségek felét, az összes fűszert, majd felöntjük vízzel. Beállítjuk a LEVES programot.
Amikor a levesalap elkészült, leszűrjük, a hal húsát lefejtjük a csontról és félretesszük. A kuktát szárazra töröljük, beleteszünk 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál olajat, elindítjuk a PIRÍTÁS (FRY) programot. Beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd megszórjuk liszttel és világos rántást készítünk. Felöntjük a leszűrt halalaplével, és kb. 15 percig főzzük, továbbra is FRY programon.
Közben egy kisebb lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük az ikrát és a tejet – kb. 10–15 percig, majd leszűrjük. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk a kis kockákra vágott maradék zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kész levest a kuktában ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor a tányérba kanalazunk a levesből, teszünk bele pirított zöldséget, a pontyhúst, valamint az ikrát és tejet. Krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával megszórva kínáljuk.
Amikor a levesalap elkészült, leszűrjük, a hal húsát lefejtjük a csontról és félretesszük. A kuktát szárazra töröljük, beleteszünk 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál olajat, elindítjuk a PIRÍTÁS (FRY) programot. Beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd megszórjuk liszttel és világos rántást készítünk. Felöntjük a leszűrt halalaplével, és kb. 15 percig főzzük, továbbra is FRY programon.
Közben egy kisebb lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük az ikrát és a tejet – kb. 10–15 percig, majd leszűrjük. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk a kis kockákra vágott maradék zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kész levest a kuktában ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor a tányérba kanalazunk a levesből, teszünk bele pirított zöldséget, a pontyhúst, valamint az ikrát és tejet. Krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával megszórva kínáljuk.
Meríts ihletet a főzéshez:
0











