info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokHúsvéti töltelék

Húsvéti töltelék

ReceptekHúsok
2024. 03. 14.
Húsvéti töltelék - kép

Hozzávalók:

  • 320 g füstölt hús
  • 160 g fehér kenyér a héja nélkül
  • 100 g medvehagyma
  • 20 ml olívaolaj
  • 5 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 kk. apróra vágott friss kakukkfű
  • 1 kk. egész koriandermag
  • 1 kk. egész édesköménymag
  • szerecsendió ízlés szerint
  • vaj a sütőforma kikenéséhez
  • só, bors
  • árvacsalán, ibolya, medvehagyma és százszorszép virága

Elkészítés:

A héj nélküli fehér kenyeret vágd kisebb kockákra, a kockákat helyezd egy keverőtálba. A füstölt húst vágd kisebb darabokra, és add a kenyérhez. A medvehagymát aprítsd fel, és szórd a tálba a többi hozzávalóhoz. Aprítsd fel a hagymát is, pirítsd meg az olajon a friss kakukkfűvel együtt, és helyezd a tálba. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a szárazon megpirított, mozsárban finomra tört koriander- és édesköménymagot. Keverd össze a hozzávalókat, és öntsd a keveréket a vajjal kikent sütőformába. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. A kész tölteléket szórd meg árvacsalán, ibolya, medvehagyma és százszorszép virágával.
 

Ezekre lesz szükséged: