Zárd üvegbe a nyár ízeit! Az innovatív
DELLA CASA gyümölcs- és zöldségpréskészlettel ínycsiklandó, házi szörpöt készíthetsz – mindenféle
mesterséges színezék, aroma vagy tartósítószer nélkül. A strapabíró, prémium műanyagból készült kiegészítőt egyszerűen csak tedd egy 24 cm-es fazékra, adj hozzá vizet, gyümölcsöt vagy zöldséget, ízlés szerint cukrot, és hagyd, hogy a gőz tegye a dolgát. Nincs szükség felügyeletre: 90 perc múlva már kész is a szirup, mivel az összetevők gőzölés közben kiengedik a levüket. Ezután csak nyisd meg a
rugalmas szilikoncsövet, és töltsd az illatos szirupot egyenesen az üvegekbe.Ne vegyél szörpöt – készítsd el magad!
1 kg gyümölcsből (vagy zöldségből) és 1 kg cukorból akár 1,5 liter igazi házi szörpöt főzhetsz. Fehér cukor helyett használhatsz nádcukrot, vagy csökkentheted is az adagját.
Miből készül a legfinomabb szirup?
Eperből, ribizliből, egresből, málnából, áfonyából, bodzából, szőlőből, almából, körtéből, cseresznyéből, meggyből, barackból, szilvából, sőt, tökből vagy akár rebarbarából is. Mindezeket kipróbáltuk – és persze megkóstoltuk – a TESCOMA kísérleti konyhájában. Az eredmény? Soha többé nem vásárolunk bolti szörpöket! A friss alapanyagokból készült házi szirupok íze olyan intenzív, hogy nincs, ami felérne velük.
A módszer lépésről lépésre
1. Tölts 2 liter vizet egy 24 cm átmérőjű fazékba vagy lábasba, majd helyezd rá a gyümölcslevet gyűjtő tartályt a gőzölőszitával és a rugalmas csővel.
2. A gőzölőszitába tedd az előkészített (pépesített vagy apróra vágott) gyümölcs vagy zöldség felét (500 g), és szórd meg a cukor felével (500 g). Ezután jöhet a maradék gyümölcs/zöldség, majd a maradék cukor.
Tipp az ízesítéshez Egy kanál citromsavval vagy reszelt gyömbérrel fokozhatod az ízeket, de bátran kísérletezhetsz: tehetsz bele egész fahéjat, csillagánizst vagy más fűszereket is, ahogy szereted.
3. Fedd le a készletet egy fedővel, tedd a tűzhelyre, és állítsd a legmagasabb hőfokra. Amint a víz forrni kezd, vedd lejjebb a hőt, hogy csak gyöngyözzön.
4. Gőzöld a keveréket 90 percig. Közben – kb. 25 percenként – óvatosan keverd át a gyümölcsöket vagy zöldségeket. A forró gőz megbontja az alapanyagok szerkezetét, és a kiszabaduló gyümölcslé lecsorog a tartályba.
Egy praktikus tipp: A gőzölés után a szitában maradó gyümölcsöt vagy zöldséget kár lenne kidobni – főzz belőle lekvárt, vagy használd piték és sütemények töltelékeként!
5. Amikor a gyümölcs vagy zöldség levét teljesen kipréselted, kapcsold le a tűzhelyet, és helyezd át a fazekat a préskészlettel együtt egy stabil, hőálló felületre, ahol kényelmesen üvegbe töltheted a szirupot. Ezután távolítsd el a szilikoncsövet a szitáról, majd vezesd bele egy előzőleg sterilizált,
csatos DELLA CASA üvegbe (vagy bármilyen jól zárható palackba). Csúsztasd hátra a kereket a cső kupakjának kinyitásához, és
öntsd a forró szirupot az üvegbe.Végül azonnal zárd le a palackot, és hagyd teljesen kihűlni. A légmentesen záródó üvegben a szörp hűvös, sötét helyen akár egy évig is eláll.Próbáld ki a többi receptünket is: remek
szörpöket, dzsemeket és zseléket készíthetsz!
Szörpkészítés hideg eljárással
A
DELLA CASA szörpkészítő készlettel nemcsak hőkezeléssel, hanem hidegen préselve is dolgozhatsz, így a
gyümölcsök és gyógynövények maximális mértékben megőrzik vitamintartalmukat és értékes tápanyagaikat. A hidegen készített szirup
a gyümölcsök és gyógynövények természetes és eredeti ízét adja vissza.A hideg készülő házi szörpöknél
jelentősen csökkenthető a cukor használata, vagy teljesen helyettesíthető természetes sztíviával. Vess egy pillantást
a hidegen készített szörpök receptjeire.
Így lesz a házi szörpből frissítő limonádé
Használd a
myDRINK szódagépet – és varázsolj percek alatt szénsavas házi limonádét! Tölts az üvegbe annyi házi szirupot, amennyi az ízlésednek megfelel, önts hozzá friss csapvizet, zárd le a speciális töltőszelepes kupakkal, majd helyezd az üveget a készülékbe. Ezután nyomd meg röviden (kevesebb mint 1 másodpercig) a szénsavasító gombot 6–10 alkalommal – és már kész is a friss, buborékos ital!
Nem kell tartanod attól, hogy kifröccsen – a dupla szelepes zárásnak köszönhetően a cukros ital is biztonságosan és tisztán szénsavasítható. A
myDRINK szódagép egyik szelepe gyors kiengedést, a másik lassú, kontrollált nyomáscsökkentést biztosít.