info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokHázi készítésű „kismackók” édes krémtöltelékkel

Házi készítésű „kismackók” édes krémtöltelékkel

Házi készítésű „kismackók” édes krémtöltelékkel - kép

A tésztához vegyél elő:

  • 150 g finomlisztet
  • 100 g porcukrot
  • 100 g megolvasztott, szobahőmérsékletű vajat + a formához
  • 150 ml főzőtejszínt
  • 10 kk. magas mogyorótartalmú, jó minőségű kakaós-mogyorós krémet
  • 2 tojást
  • 16 g vaníliás cukrot (2 tasak)
  • 1 kk. foszfátmentes sütőport
  • 1 kk. kakaót

Elkészítés:

  • A tojást keverd habosra a por- és a vaníliás cukorral. Add hozzá az olvasztott vajat, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet.
  • A sötétebb részekhez: Egy evőkanálnyi tésztához keverj egy kiskanál kakaót. 
  • A forma megtöltése: Kend ki a formát olvasztott vajjal vagy permetezz bele sütőformába való olajat. Helyezd egy sima sütőlapra. Habzsák segítségével töltsd meg a forma mélyedéseit (szem, orr, fül és mancsok) a kakaós tésztával. Egy másik habzsák segítségével töltsd meg mindegyik formát körülbelül félig a világos tésztával (sütés közben a tészta meg fog nőni). A mackók testének közepére szedj egy-egy kiskanálnyi kakaós-mogyorós krémet. Helyezd a formát 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd a kismackókat 30 percig. 
  • TIPPÜNK: A mogyorókrém helyett jó minőségű, apróra vágott, nugáttöltelékes étcsokoládét is használhatsz.