Kép az értesítési sávon
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokHagyományos juhtúrós pirog (derelye)

Hagyományos juhtúrós pirog (derelye)

SIENA Tányérok

Hozzávalók:

  • 250 g burgonya
  • 300 g rétesliszt
  • 2 tojás
A töltelékhez:
  • 250 g burgonya
  • 250 g juhtúró (brindza)
  • 1 csokor újhagyma (a tálaláshoz is)
  • só, bors
A tálaláshoz:
  • 100 g szalonna
  • 300 g 16%-os tejföl
  • 125 g juhtúró (brindza)
  • újhagyma

Elkészítése:

Az összes burgonyát (500 g) megfőzzük, majd finomra reszeljük. A reszelt burgonya felét egy tálba tesszük (a másik felét félretesszük a töltelékhez), hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Keményebb, nem ragadós tésztát gyúrunk, cipót formázunk belőle, és konyharuhával letakarjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: a maradék burgonyát összekeverjük az apróra vágott újhagymával, sóval, borssal. A keveréket alaposan összekeverjük, majd félretesszük. A tésztacipót lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Formával köröket szúrunk ki, a közepükre tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk és a széleket összenyomjuk, hogy a tészta bezáródjon. A kész pirogokat forrásban lévő, sós vízbe tesszük. Akkor főttek meg, amikor felúsznak a víz felszínére. Leszűrjük, majd egy tálba tesszük őket. A szalonnát apróra vágjuk, és serpenyőben ropogósra sütjük. A tejfölt elkeverjük a brindzával. A derelyéket tányérra tesszük, rákanalazzuk a brindzás tejfölt, megszórjuk sült szalonnával és friss újhagymával.
 

Amire szükséged lesz:

ShopSys