Kép az értesítési sávon

Grillezett zöldségsaláta

Antiadhezní nůž na zeleninu PRESTO 14 cm-obrazek

Hozzávalók a salátához:

  • spárga
  • sárga és piros kaliforniai paprika
  • cukkini
  • lila hagyma
  • barna csiperkegomba
  • koktélparadicsom
  • cukorborsó hüvely
  • feta sajt
  • avokádóolaj
  • só és bors
Az összes zöldséget vágjuk nagyobb darabokra, hogy grillezni lehessen. Locsoljuk meg olajjal, sózzuk, borsozzuk, és grillezzük meg. A kihűlt zöldségeket vágjuk kisebb darabokra, és tegyük egy nagy tálba. Ízesítsük sóval és borssal. Tálaláskor morzsoljunk rá fetát, és locsoljuk meg az öntettel.


TIPPÜNK: Tehetünk hozzá leveles salátákat és csírákat is.


Hozzávalók a citromos-bazsalikomos öntethez (vinaigrette):

  • 50 ml olívaolaj
  • 50 ml avokádóolaj
  • 30 g bazsalikomlevél
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 salottahagyma
Tegyük az összes hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk sima emulzióvá. Szükség szerint ízesítsük sóval és borssal.

Ezek jól fognak jönni hozzá: