Hozzávalók a salátához:
- spárga
- sárga és piros kaliforniai paprika
- cukkini
- lila hagyma
- barna csiperkegomba
- koktélparadicsom
- cukorborsó hüvely
- feta sajt
- avokádóolaj
- só és bors
Az összes zöldséget vágjuk nagyobb darabokra, hogy grillezni lehessen. Locsoljuk meg olajjal, sózzuk, borsozzuk, és grillezzük meg. A kihűlt zöldségeket vágjuk kisebb darabokra, és tegyük egy nagy tálba. Ízesítsük sóval és borssal. Tálaláskor morzsoljunk rá fetát, és locsoljuk meg az öntettel.
TIPPÜNK: Tehetünk hozzá leveles salátákat és csírákat is.
Hozzávalók a citromos-bazsalikomos öntethez (vinaigrette):
- 50 ml olívaolaj
- 50 ml avokádóolaj
- 30 g bazsalikomlevél
- 3 evőkanál fehérborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve és héja
- 1 salottahagyma
Tegyük az összes hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk sima emulzióvá. Szükség szerint ízesítsük sóval és borssal.