Gombás marhaszelet

Hozzávalók:
- 500 g szeletelt marha hátszín
- 700 ml marhahúsleves alaplé
- 350 g erdei gomba
- 150 ml száraz vörösbor
- 100 g kockára vágott szalonna
- 100 ml olaj
- 30 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 2 hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só, bors
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük. Félretesszük. A bacont és a finomra vágott hagymát egy tiszta serpenyőbe tesszük, és kevés olajon öntjük aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a borral, kb. 3 percig kavargatjuk, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáadjuk a megsült húst. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kuktában 15 percig pároljuk. Közben a felszeletelt gombát vajban és a maradék olajban megpirítjuk, köménnyel, borssal, sóval ízesítjük, majd félretesszük. A párolt húshoz hozzáadjuk a gombát, az összezúzott fokhagymát, majd kb. 15 percig főzzük.
Egy tipp: A szószt mustárral is ízesíthetjük.
0











