Gesztenyekrémleves

Erre lesz szükséged:
• 150 g főtt szelídgesztenye• 450 g petrezselyemgyökér
• 50 ml olívaolaj
• 2 fej vöröshagyma
• 1 alma
• 1 burgonya
• 1 l csirke- vagy zöldségalaplé
• 1 evőkanál friss kakukkfű
• 0,5 dl fehér portói fehérbor
• 2 dl főzőtejszín
• 1 evőkanál szezámolaj
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a kockákra vágott petrezselyemgyökeret, hagymát, burgonyát, almát és a kakukkfüvet. Hozzáadjuk a megfőzött szelídgesztenyét (kipróbáltuk előfőzött és előpárolt, vákuumcsomagolt változattal is). Felöntjük az alaplével és a borral. Kb. 20 percig főzzük. Amikor minden megpuhult, simára turmixoljuk, szükség szerint még egy kevés alaplevet adunk hozzá, majd tejszínnel lágyítjuk, végül átszűrjük egy finom szűrőn. Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés szezámolajjal és tejszínnel, a tetejét pedig apróra tört szelídgesztenyével szórjuk meg.
TIPP: Ha otthon sütött szelídgesztenyét használsz, lehet, hogy több alaplére lesz szükséged.
TIPP: Ha otthon sütött szelídgesztenyét használsz, lehet, hogy több alaplére lesz szükséged.
Jó, ha kéznél van:
0











