Friss és színes lencsesaláta

Készítsd elő a következőket:
- 80 g vöröslencse
 - 80 g zöld lencse
 - 80 g fekete lencse
 - 100 g füstölt szalonna
 - 30 g fodros petrezselyem
 - 30 g simalevelű petrezselyem
 - 3 szárzeller
 - 2 sárgarépa
 - 2 fehérrépa
 - 2 paradicsom
 - 1 lilahagyma
 - 1 evőkanál apróra vágott menta
 - 1 citrom leve
 - 30 ml olívaolaj
 - szegfűbors, só és bors
 
Elkészítése:
A lencsét megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A kisült zsírt leszűrjük, és félretesszük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és hagymát apró kockákra vágjuk, rövid ideig forró vízben gőzöljük (hogy megpuhuljon), majd a szalonna zsírján enyhén megpirítjuk, leszűrjük, és félretesszük. A paradicsomot apróra vágjuk, a kétféle petrezselymet és a mentát felaprítjuk. Az olívaolajban elkeverjük a sót, szegfűborsot, borsot, majd hozzáadjuk a citromlevet. Végül az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, és az elkészített öntettel ízesítjük.
EGY TIPP: Az intenzívebb íz érdekében szórjuk meg a salátát finomra morzsolt fetasajttal.











