Friss és színes lencsesaláta

Készítsd elő a következőket:
- 80 g vöröslencse
- 80 g zöld lencse
- 80 g fekete lencse
- 100 g füstölt szalonna
- 30 g fodros petrezselyem
- 30 g simalevelű petrezselyem
- 3 szárzeller
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál apróra vágott menta
- 1 citrom leve
- 30 ml olívaolaj
- szegfűbors, só és bors
Elkészítése:
A lencsét megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A kisült zsírt leszűrjük, és félretesszük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és hagymát apró kockákra vágjuk, rövid ideig forró vízben gőzöljük (hogy megpuhuljon), majd a szalonna zsírján enyhén megpirítjuk, leszűrjük, és félretesszük. A paradicsomot apróra vágjuk, a kétféle petrezselymet és a mentát felaprítjuk. Az olívaolajban elkeverjük a sót, szegfűborsot, borsot, majd hozzáadjuk a citromlevet. Végül az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, és az elkészített öntettel ízesítjük.
EGY TIPP: Az intenzívebb íz érdekében szórjuk meg a salátát finomra morzsolt fetasajttal.











