• Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Francia almás pite

Francia almás pite - kép

Hozzávalók

 
  • 4 nagyobb alma
  • 3 kanál barna rum
  • 2 tojás
  • 150 g rétesliszt
  • 115 g kristálycukor
  • 8 kanál olvasztott vaj
  • 1/2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 sütőpor
  • egy csipetnyi só

Elkészítés

Az almákat a HANDY almahámozóval és szeletelővel vágd szeletekre, helyezd egy tálba, és öntsd fel a rummal. Hagyd, hogy megszívja magát. Mindeközben a tojást és a cukrot verd fel habbá, majd állandó keverés mellett add hozzá a vanília kivonatot és az olvasztott vajat. Végezetül dolgozd el benne a lisztet, sütőport és az egy csipetnyi sót. A tésztát öntsd kikent és megszórt formába, melyre rétegelve helyezd a rumba áztatott almát, melyet finoman nyomj bele a tésztába, és öntsd rá a tálban maradt rumot. 50-60 percig süsd 180 °C-on.

Amire mindenképp szükséged lesz: