Fahéjas cottage kosárkák

Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 120 vaj
- 70 g porcukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 tojássárgája
Töltelék:
- 200 g nem sós cottage cheese
- 300 ml tej
- 50 g porcukor
- 1 vaníliás puding
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Előkészítjük a kosárkaformákat, vajjal kikenjük, illetve használhatunk kifejezetten sütőformába szánt olajat is. A pihentetett tésztát hengerré formázzuk, egyenlő darabokra vágjuk, majd a formákba nyomkodjuk. A formákat tepsire helyezzük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a cottage cheese-t finomra törjük, szitán passzírozzuk vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A vaníliás pudingot a 300 ml tejben megfőzzük, és hozzákeverjük a porcukrot. Amint a puding kihűlt, hozzáadjuk a sajtot, és simára keverjük, hogy lágy krémet kapjunk. Ha a kosárkákat hosszabb ideig szeretnénk tárolni, adjunk hozzá még 100 g puha vajat is.
A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és gyümölccsel díszítjük.
A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és gyümölccsel díszítjük.
Ne felejtsd el beszerezni:
0













