Epres panna cotta

Hozzávalók (4 adaghoz):
- 400 ml 30%-os tejszín
- 120 ml tej
- 90 g kristálycukor
- 6 g lapzselatin
- vaníliakivonat
Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben egy lábasban 3 percig melegítjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a cukrot és ízlés szerint a vaníliakivonatot, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a víztől kinyomkodott zselatint. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.
A keveréket formákba öntjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. A panna cottához remekül illik az eperből, cukorból és citromléből készült, enyhén megfőzött szósz.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a víztől kinyomkodott zselatint. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.
A keveréket formákba öntjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. A panna cottához remekül illik az eperből, cukorból és citromléből készült, enyhén megfőzött szósz.
Az elkészítésben segítségedre lesznek:
0













