info text

Epres panna cotta

GrandCHEF rozsdamentes acél panna cotta sütőforma, 4 db - kép

Hozzávalók (4 adaghoz):

 
  • 400 ml 30%-os tejszín
  • 120 ml tej
  • 90 g kristálycukor
  • 6 g lapzselatin
  • vaníliakivonat

Elkészítés:

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben egy lábasban 3 percig melegítjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a cukrot és ízlés szerint a vaníliakivonatot, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk.

Levesszük a tűzről, és belekeverjük a víztől kinyomkodott zselatint. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.

A keveréket formákba öntjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. A panna cottához remekül illik az eperből, cukorból és citromléből készült, enyhén megfőzött szósz.

Az elkészítésben segítségedre lesznek: