Empanadas

DELÍCIA töltött táska és tésztakészítő forma - kép

Hozzávalók:

A töltelékhez:
  • 250 g darált marhahús
  • 70 g paradicsompüré
  • 50 g borsó
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 100 g burgonya
  • ½ teáskanál kömény
  • ½ teáskanál fahéj
  • fokhagyma ízlés szerint
  • csili ízlés szerint
  • só, bors
  • 1 tojás a megkenéshez
A tésztához:
  • 360 g finomliszt
  • 170 g hideg vaj
  • 80 ml víz
  • 1 tojás
  • ½ teáskanál só

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztát. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, és morzsalékos állagúra dolgozzuk. Belekeverjük a tojást, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük lehűlni.

A tölteléket úgy készítjük el, hogy a húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert és burgonyát, és addig pároljuk, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és a fűszereket, és rövid ideig tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a zöldborsót, és az egészet hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt tésztát kinyújtjuk, a töltött táska és tésztakészítő formával kiszaggatjuk, megtöltjük, a formával lezárjuk, megkenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
 

Ezek az eszközök jól jönnek hozzá: