Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, és morzsalékos állagúra dolgozzuk. Belekeverjük a tojást, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük lehűlni.
A tölteléket úgy készítjük el, hogy a húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert és burgonyát, és addig pároljuk, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és a fűszereket, és rövid ideig tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a zöldborsót, és az egészet hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kinyújtjuk, a
töltött táska és tésztakészítő formával kiszaggatjuk, megtöltjük, a formával lezárjuk, megkenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.