Empanadas

Hozzávalók:
A töltelékhez:- 250 g darált marhahús
- 70 g paradicsompüré
- 50 g borsó
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szárzeller
- 100 g burgonya
- ½ teáskanál kömény
- ½ teáskanál fahéj
- fokhagyma ízlés szerint
- csili ízlés szerint
- só, bors
- 1 tojás a megkenéshez
- 360 g finomliszt
- 170 g hideg vaj
- 80 ml víz
- 1 tojás
- ½ teáskanál só
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat, és morzsalékos állagúra dolgozzuk. Belekeverjük a tojást, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük lehűlni.
A tölteléket úgy készítjük el, hogy a húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert és burgonyát, és addig pároljuk, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és a fűszereket, és rövid ideig tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a zöldborsót, és az egészet hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kinyújtjuk, a töltött táska és tésztakészítő formával kiszaggatjuk, megtöltjük, a formával lezárjuk, megkenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A tölteléket úgy készítjük el, hogy a húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert és burgonyát, és addig pároljuk, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és a fűszereket, és rövid ideig tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a zöldborsót, és az egészet hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát kinyújtjuk, a töltött táska és tésztakészítő formával kiszaggatjuk, megtöltjük, a formával lezárjuk, megkenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Ezek az eszközök jól jönnek hozzá:
0












