info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokCrumble (morzsasüti) eperrel és rebarbarával

Crumble (morzsasüti) eperrel és rebarbarával

Crumble (morzsasüti) eperrel és rebarbarával - kép

Crumble topping (morzsa):

  • 80 g lehűtött vaj
  • 60 g pörkölt szeletelt mandula
  • 60 g finomliszt
  • 50 g kristálycukor
  • egy csipet só
  • vanília kivonat ízlés szerint

Rebarbarás töltelék:

  • 250 g rebarbara
  • 150 g eper
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 100 g kristálycukor
  • egy citrom héja és leve
  • 20 ml grenadin szirup
  • fél teáskanál őrölt gyömbér

A morzsa elkészítése:

A szárazon megpörkölt mandulát összekeverjük a liszttel, sóval, cukorral és vaníliakivonattal. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, és az egészet morzsává dolgozunk.
 

A töltelék elkészítése

A megtisztított rebarbarát kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tepsibe tesszük, megszórjuk cukorral és rácsepegtetjük a grenadin szirupot és rövid ideig enyhén pároljuk. Nem szabad túlsütni, hogy még megtartsa a formáját. A megpuhult rebarbarát megszórjuk gyömbérrel, hozzáadjuk az epret, a mézet, a lekvárt, a citrom héját és levét, enyhén elkeverjük és sütőtálba tesszük. A morzsát rászórjuk a rebarbarára és 180°C-os sütőben kb. 10 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.

TIPP: Pisztáciával megszórt vaníliafagylalttal tálaljuk.