Cacciatore csirke

Készítsd elő a következőket:
- 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 250 g egész csiperkegomba
- 150 ml vörösbor
- 70 g paradicsompüré
- 10 koktélparadicsom
- 5 csontozott csirke felsőcomb
- 2 hagyma
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál zöld olívabogyó
- 1 evőkanál fekete olívabogyó
- 1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Félretesszük.
A durvára vágott hagymát rövid ideig pirítjuk azon az olajon, amely a csirke megsütése után visszamaradt, amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés olajat.
Hozzáadjuk a gombát, a koktélparadicsomokat, az aprított kakukkfüvet és a paradicsompürét, majd lepirítjuk. Beletesszük a kapribogyót és az olívabogyókat, felöntjük a borral, majd kb. 5 percig hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.
Az elősütött csirkét a saját szaftjával együtt bőrös felével felfelé a szószba tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 20 percre.












