Kép az értesítési sávon

Almával töltött bukta

DELÍCIA sütőtál 34 x 22 cm - kép

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g finomliszt
  • 250 ml tej
  • 90 g kristálycukor
  • 50 g vaj + a forma kikenéséhez
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál kristálycukor a cukorsziruphoz

Az almás töltelékhez:

  • 450 g alma
  • 50 g vaj
  • 20 g vaníliás cukor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

Egy evőkanál cukrot elkeverünk az élesztővel, és amikor az feloldódik, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejet. A híg kovászt 10 percig pihentetjük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a maradék cukorral és sóval. Hozzáadjuk a langyos tejben elkevert tojást, a kovászt és az olvasztott, langyos vajat. Az egészet sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk, majd kb. 60 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, megtöltjük az almás keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Ismét kelesztjük kb. 30 percig. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A még meleg buktákat megkenjük 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál víz keverékéből készült cukorsziruppal.

Ezek jól jöhetnek hozzá:

ShopSys