Elkészítése:
Egy evőkanál cukrot elkeverünk az élesztővel, és amikor az feloldódik, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejet. A híg kovászt 10 percig pihentetjük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a maradék cukorral és sóval. Hozzáadjuk a langyos tejben elkevert tojást, a kovászt és az olvasztott, langyos vajat. Az egészet sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk, majd kb. 60 percig
kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, megtöltjük az almás keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Ismét
kelesztjük kb. 30 percig.
180 °C-ra előmelegített sütőben
kb. 25 perc alatt megsütjük. A még meleg buktákat megkenjük 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál víz keverékéből készült cukorsziruppal.