Almával töltött bukta

Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 250 ml tej
- 90 g kristálycukor
- 50 g vaj + a forma kikenéséhez
- 25 g friss élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál kristálycukor a cukorsziruphoz
Az almás töltelékhez:
- 450 g alma
- 50 g vaj
- 20 g vaníliás cukor
- 4 evőkanál rum
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy evőkanál cukrot elkeverünk az élesztővel, és amikor az feloldódik, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejet. A híg kovászt 10 percig pihentetjük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a maradék cukorral és sóval. Hozzáadjuk a langyos tejben elkevert tojást, a kovászt és az olvasztott, langyos vajat. Az egészet sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk, majd kb. 60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, megtöltjük az almás keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Ismét kelesztjük kb. 30 percig. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A még meleg buktákat megkenjük 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál víz keverékéből készült cukorsziruppal.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, megtöltjük az almás keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Ismét kelesztjük kb. 30 percig. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A még meleg buktákat megkenjük 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál víz keverékéből készült cukorsziruppal.
Ezek jól jöhetnek hozzá:
0











