Kép az értesítési sávon

A nagy karácsonyi sütési terv

Egyáltalán nem egyszerű eldönteni, hogy mikor kezdj neki a karácsonyi sütik készítésének. Minden azon múlik, mennyi időd van, hányféle süteményt szeretnél csinálni, és mennyire bonyolult receptekkel számolsz. Ezért készítettünk neked egy sütési tervet. Ez az idővonal talán segíthet abban, hogy nyugodtabban rákészülhess a sütésre, mindennel időben elkészülj, és pont olyan ünnepi finomságokkal díszíthesd az asztalt, amilyeneket elképzeltél.
 

1. adventi hét

A legjobb, ha az első adagoknak már az első adventi vasárnap nekilátsz. Van ugyanis olyan süti, amelyiknek hosszabb „pihenőidőre” van szüksége, hogy elérje a tökéletes ízt és illatot. Ezért advent elején mindig süsd meg az első mézeskalácsokat, a vaníliás kifliket és a diós sütiket. Ezek a hagyományos finomságok akkor mutatják a legjobb formájukat, ha néhány hétig pihenhetnek.


2. adventi hét

Ez a hét tökéletes a linzer elkészítésére, amelynek pár napra van szüksége ahhoz, hogy igazán puha legyen. Ezzel együtt szokás megcsinálni azokat a típusokat is, amelyek krémmel vannak megtöltve, vagy lekvárral kell összeragasztani őket.

3. adventi hét

Most jön el a süti-összeillesztések ideje. Itt az idő befejezni minden darabot, amit múlt héten megsütöttél. Rakd össze a linzert és a többi lekvárral töltött süteményt, és töltsd meg vajkrémmel a többi fajtát, hogy legyen idejük finoman megpuhulni. Ekkor már megsütheted a kókuszcsókokat, habcsókokat és hasonló csemegéket is. 


4. adventi hét

Az ünnepi készülődés a csúcspontjához ér, és eljött az összes nem sütős finomság ideje. Kezdj neki a méhkasoknak, a kókuszgolyóknak, a diós gombócoknak és minden más olyan süteménynek, amit gyorsan és remek eredménnyel elkészíthetsz.

A tervezéshez jó, ha kéznél van:

ShopSys