Az hevített sütőlapok és a nyomás kombinációjával dolgozó elektromos grill nagyszerű segédeszköz, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. Nagyon sokoldalú konyhai segédeszköz, amellyel a haltól a húson át a zöldségekig mindent elkészíthetsz. Mivel a sütés során csak minimális mennyiségű zsiradékot használunk, az ételek egészségesebbek, ugyanakkor nagyon ízletesek.
Az elektromos grillt gyakran használják éttermekben, büfékben is, de otthon is nagyon jó szolgálatot tehet. Összeszedtünk néhány könnyen és gyorsan elkészíthető receptet, amelyhez csak egy elektromos grillre lesz szükséged. Meríts ihletet.
PRESIDENT elektromos grill
Mielőtt belevágnál, ismerd meg közelebbről a TESCOMA nagyszerű elektromos grilljét. Ez a
PRESIDENT elektromos grill, amely pirítóst és paninit, grillezett halat és tenger gyümölcseit, steakeket és lédús szaftos zöldségeket is készíthetsz. Mindkét oldalával képes sütni, de a hagyományos barbecue grillezés sem idegen tőle. Ha ugyanis a grillt kettéhajtod,
dupla grillezőfelületet kapsz.
A grillezőlapok tapadásmentes bevonattal vannak ellátva, és teljesen eltávolíthatók, ami a tisztításukat is rendkívül egyszerűvé teszi. Nem hiányozhat természetesen a zsírfogó tálca sem.
Grillezett lepényhal bazsalikomos-mogyoróhagymás vajjal
Hozzávalók a barbecue fűszerezéshez
- 1/4 csésze füstölt paprika
- 2 evőkanál nádcukor
- 2 teáskanál csili
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 és 1/2 teáskanál cayenne bors
Hozzávalók csirkecombhoz
- 12 csirkecomb bőrrel és csonttal
- 2 citrom héja és leve
- 4 teáskanál só
- 5 evőkanál grillfűszer
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál nádcukor
- 3/4 csésze ketchup
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál fekete melasz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál csípős szósz
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
A barbecue fűszerezés elkészítése
Egy kis tálban összekeverjük a paprikát, a cukrot, a csilit, a szárított fokhagymát és a cayenne borsot. Így kb. fél csészényi fűszert készítünk.
A csirkehús előkészítése
- Egy nagy tálban a combokat megforgatjuk a citrom levében és hájában. A combokat megsózzuk, 4 evőkanál elkészített grillfűszerrel ízesítjük, végül letakarva legalább 2 órát a hűtőben pihentetjük.
- Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük az olajat. Megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Körülbelül 3 perc múlva hozzáadjuk a nádcukrot, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor sötétté nem válik.
- Hozzáadunk még egy evőkanál grillfűszert. Amint a fűszerek illata érezhetővé válik, hozzáadjuk a ketchupot és rövid ideig főzzük. Végül az ecetet, a melaszt, a mustárt, a csípős szószt és a Worcestershire szószt hozzákeverjük az elkészített szószhoz. A szószt felforraljuk, és állandó keverés mellett körülbelül 2 percig főzzük.
- Ha a szósz megfőtt, 5 percig hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk.
- Előkészítjük a TESCOMA elektromos grillt, és a combokat a grillezőlapokra helyezzük. Alaposan megsütjük, majd grillezett zöldségekkel vagy zöldségsalátával tálaljuk.
Panini prosciuttóval és sajttal