info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekIdén a hagyományos karácsonyi ponty és a saláta is tökéletes lesz

Idén a hagyományos karácsonyi ponty és a saláta is tökéletes lesz

Receptek
2024. 12. 13.
GRACIE Stella - kép
Közeledik az advent, amit a meghitt ünnepi vacsora koronáz meg szenteste. A legtöbben ilyenkor hagyományos karácsonyi fogást választjuk: rántott pontyot burgonyasalátával. Ha még nincs saját recepted a legfinomabb salátához és a tökéletesen elkészített pontyhoz, itt a mi tippünk:
Burgonyasaláta - kép

Burgonyasaláta

  • 500 g burgonya
  • 3 tojás
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • ¼ zeller
  • 1 nagyobb hagyma
  • 5 db csemegeuborka
  • 2 evőkanál mustár
  • 50 g vaj
  • só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűlés után meghámozzuk és a megfőtt gyökérzöldségekkel együtt a PRESTO húros szeletelővel feldaraboljuk. A keményre főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kivesszük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, a szobahőmérsékletű vajat, sózzuk, borsozzuk, majd habbá keverjük Uborkalével ízesítjük, összekeverjük, és az elkészült masszával leöntjük a felkockázott burgonyát és zöldségeket. A meghámozott, megtisztított hagymát, az uborkát és a tojásfehérjét apróra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet alaposan összekeverjük. Tálalás előtt a salátát legalább egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük.

Egy tipp:
Szoktál majonézt tenni a salátába? Próbáld ki helyette a natúr joghurtot! Tökéletesen kiegészíti az ízeket, és egészségesebb is!
Rántott ponty - kép

Rántott ponty

  • 750 g ponty
  • 50 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 100 ml tej
  • 300 g zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez
A megtisztított, kibelezett pontyot szeletekre vágjuk és megsózzuk. A szeleteket bepanírozzuk – ehhez nagy segítség lehet a PRESTO panírozókészlet. Aranybarnára sütjük.

Jól fog jönni: